۲۶ اسفند ۱۴۰۱، ۱۵:۱۷

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس عنوان کرد؛

لزوم انتقال آب بین حوضه‌ای «سد دز به سد کرخه» برای رفع خشکسالی

لزوم انتقال آب بین حوضه‌ای «سد دز به سد کرخه» برای رفع خشکسالی

شوش- نماینده مردم شوش و کرخه در مجلس گفت: انجام طرح انتقال آب بین حوضه‌ای بین سد دز و سد کرخه (آب اضافی سد) باعث رفع مشکل زیادی از شهرهای خوزستان در بحث تأمین آب خواهد شد.

محمد کعب عمیر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: وضعیت سد دز به دلیل بارندگی مناسب در بالادست باعث شده که حوزه آبریز سد دز در وضعیت خوبی قرار گیرد؛ همین امر باعث شده تا رهاسازی آب از سد دز با دبی ۷۰۰ و ۷۵۰ متر مکعب انجام شود که با این رهاسازی آب ممکن است زمین‌های کشاورزی پایین دست همچون سیل سال ۹۸ زیر آب برود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: این در حالی است در حوزه آبریز کرخه به‌دلیل بارش کم بارندگی در بالا دست باعث شده که با پدیده خشکسالی روبه‌رو شود؛ وزارت نیرو برای رفع این خشکسالی می‌توانست از طرح‌های انتقال آب بین‌حوضه‌ای استفاده کند چرا که با انتقال آب اضافی سد دز به سد کرخه، دیگر حوزه آبریز کرخه با خشکسالی مواجه نخواهد شد.

وی افزود: انتقال آب بین حوضه‌ای یک فرآیند برداشت فیزیکی منابع آب در طول سال از طریق روش‌هایی مانند حفر تونل، کانال یا لوله است؛ این فرآیند انتقال با هدف جابه‌جایی آب از نواحی با توان هیدرولوژیکی خوب که حوزه مبدا نامیده می‌شود و به سایر نواحی با کمبود آب یا حوضه‌ای که توان هیدرولوژیکی خوبی ندارد، انجام خواهد گرفت.

نماینده مردم شوش و کرخه در مجلس بیان کرد: یک کانال بین سد دز و سد کرخه ساخته شده که این کانال پایین‌تر از مخزن کرخه است که ضرورت دارد این کانال به وسیله پمپاژهایی به مخزن اصلی سد کرخه انتقال داده شود.

کعب عمیر اظهار کرد: در نشست‌ها و صحبت‌هایی که با وزیر نیرو داشتم، اعلام شد که می‌شود با پمپاژهایی یا طراحی دیگر آب این کانال به مخزن سد کرخه انتقال داده شود. یعنی آبی که از سد دز انتقال داده می‌شود به مخزن اصلی سد کرخه سرازیر شود که با این کار مشکل خشکسالی سد کرخه برطرف خواهد شد و شهرهای پایین دست دیگر مشکلی در تأمین آب نخواهند داشت.

نماینده مردم شوش و کرخه در مجلس، بخش کشاورزی را یکی از مهمترین بخش‌هایی که در پی کاهش شدید منابع آب و خشکسالی‌های متوالی تحت تأثیر قرار گرفته اعلام کرد و افزود: با انجام این طرح دیگر شهرهای شوش، کرخه، اهواز، حمیدیه، هویزه، دشت آزادگان و… با مشکل کمبود آب برای کشاورزی مواجه نخواهند شد.

وی گفت: پیگیری‌های زیادی برای انجام این طرح از سوی وزارت نیرو و شخص وزیر انجام شده که از آنها درخواست شد که هرچه سریع‌تر طرح‌های مطالعاتی این طرح انجام شود تا هرچه سریع‌تر یک ایستگاهی در بین سد دز و سد کرخه برای انتقال آب بین حوضه‌ای نصب شود.

کد خبر 5735414

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • مردم IR ۰۰:۵۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۷
      1 0
      شما باید بدانید که باید از سد هوایی که سرریز دارند ...هر چه سریعتر به سایر سد های کم آب انتقال آب صورت گیرد و درخت کاری در اطراف سدها در دستور فوری کار باشد ...که فردا دیر است
    • IR ۱۱:۴۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۷
      2 1
      انتقال آب بین حوزه ای کار اشتباه و خطرناکی است چون باعث به وجود آمدن توقع همیشگی در پایین دست میشه و وقتی سال آینده رود دز کمبود داشت به خصوص که سد بختیاری هم در حال ساخت است اونوقت درگیری بر سر آب پیش میاد.پایین دست رود کرخه همیشه مقدار مشخصی اب داشته نباید نظم طبیعی و محیطی و اجتماعی را بر هم زد.
    • IR ۱۲:۱۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۷
      1 0
      باید طرح جامعه ای تهیه کرد که بتوان در زمان بحران سیل بجای اینکه آب سد رها سازی شود از طریق مختلف به حوزهای آب ریز مجاور منتقل شود
    • علی NL ۲۲:۳۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۷
      1 0
      از طریق کانال تا ۱۰ کیلومتری زیر سد اب کرخه میره اون ده کیلومتر رو پمپاژ کنن پشت سد
    • امیر IR ۱۰:۱۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۸
      2 0
      خواهشا کمی در مورد علوم مربوط به منابع طبیعی مخصوصا آبخیزداری کمی مطالعه کنید ... این کار اشتباهه
    • هموطن IR ۰۱:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۷
      0 0
      طرح انتقال بین حوضه ای خیلی خوب است شهر های پایین دست کرخه، سوسنگرد و هویزه و بستان و رفیع اگه آب بشون نرسه چطور امرارمعاش کنند اکثرا کشاورزی و دامداری دارند از نفت فقط دودش به چشمشون اکثرا غیر بومی اونجا کار میکنند لااقل آب ازشون نگیرید سال 1401و1402خیلی سخت بشون گذشت این طرح خوبیه با تشکر